مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت مجلسی
گوشت ران گوسفندی ۵۰۰ گرم
- برنج ۴ پیمانه
- ماست چکیده ۱ لیوان
- تخم مرغ ۳ عدد
- پیاز ۱ عدد
- زعفران دم کرده نصف استکان
- کره ۵۰ گرم
- روغن مایع نصف لیوان
- روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذا خوری بزرگ
- خلال پسته و بادام و زرشک به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- آب به مبزان لازم
طرز تهیه ته چین گوشت لای برنج رستورانی و خوشمزه
مرحله اول: گوشت
گوشت را به همراه پیاز و ادویه کمی تفت دهید و آب اضافه کنید و زمان می دهید به مدت ۲ ساعت تا کاملا گوشت مغز پخت شود. بعد از پخت تکه های گوشت را برداشته و از آب گوشت به اندازه ۱ لیوان بردارید و کنار بگذارید و در تهیه دیگر غذاهای سوپی از آن استفاده کنید.
مرحله دوم: برنج
برنج را بهتر است از چند ساعت قبل آماده کنید و زمان دهید که برنج به همراه نمک و آب خوب خیس بخورد و سپس بر روی حرارت گذاشته و روغن نیمه جامد اضافه کنید تا برنج کمی نیم پز شود و آب برنج تمام شود.
مرحله سوم: ته چین
برنج که نیم پز شد آبکش کنید و در یک ظرف گود، نیمی از برنج را به همراه زعفران، ماست و تخم مرغ بریزید و برنج را برای ته چین آماده کنید.
مرحله چهارم: چیدمان
برنجی که برای ته چین آماده کردید را در کف قابلمه مورد نظر بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. سپس از تکه های گوشت روی برنج بچینید. در صورت تمایل از گوشت برای تزئین نگه دارید. سپس از برنج سفید بر روی گوشت بریزید و در آخر در قابلمه را دم کش بیاندازید و به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا برنج دم بکشد.
مرحله پنجم: پایان کار
پس از گذشت زمان دم کشیدن، ته چین گوشت شما آماده است. در ظرف مورد نظر سرو کرده و به همراه تکه های گوشت و همینطور خلال بادام و پسته و زرشک تزئین نمائید و نوش جان فرمائید.
نکاتی که به خوشمزه شدن ته چین گوشت کمک می کند
بهتر است از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
- برنج را خیلی نپزید تا در هنگام دم کشیدن خمیر شود.
- میزان تخم مرغ بسته به ذائقه شما قابل تغییر است.
- برای استفاده از خلال و زرشک آن را آماده کنید به روشی که ابتدا در یک ظرف کمی روغن بریزید و خلال ها را به همراه کمی گلاب در روغن تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید که تلخ نشوند.
- زرشک را هم به همراه کمی شکر و روغن تفت دهید و برای تزئین استفاده کنید.