مواد لازم برای تهیه طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه ای ترکی
- آرد سفید ۲ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- شیر ۱ لیوان
- گلاب ۱ فنجان
- پودر پسته ۲ قاشق غذا خوری پر
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذا خوری پر
- پودر گردو ۲ قاشق غذا خوری پر
- مغز بادام ۱ پیاله
- کره ۱۰۰ گرم
- زعفران ۱ فنجان
- پودر نارگیل ۱ پیاله
- آب ۱ لیوان
دستور پخت شیرینی تاتلی شانه ای بازاری
مرحله اول: شربت
شکر و آب را در یک قابلمه ی کوچک بریزید و سپس روی حرارت گذاشته و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. وقتی دور شکر شروع به مروارید زدن کرد، زعفران و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید سپس تا شربت به غلظت نیفتاده از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم: خمیر شیرینی تاتلی
آرد را الک کرده در یک کاسه بریزید و سپس شیر را به همراه کره نرم شده را با هم مخلوط کنید تا خمیر به دست آید.
مرحله سوم: مواد میانی
پودر گردو و پودر پسته و پودر نارگیل را با هم مخلوط کرده و در کنار دست تان بگذارید.
مرحله چهارم: آماده سازی شیرینی تاتلی
خمیر شیرینی را به اندازه یک گردو برداشته و روی شانه پلاستیکی قرار دهید و از مواد میانی بر روی خمیر گذاشته و خمیر را جمع کنید و یک سمت خمیر را روی دانه های شانه فشار دهید تا فرم شانه را به خود بگیرد. سپس به شکل اشک خمیر را دربیاورید و در تابه چرب شده یا کاغذ روغنی انداخته بچینید.
مرحله پنجم: پخت شیرینی تاتلی
تابه را روی حرارت متوسط گذاشته و درب تابه را بگذارید. زمان دهید به مدت ۳۰ دقیقه تا شیرینی پخته شود.
مرحله ششم: آماده سازی پایانی شیرینی تاتلی
در آخر پس از پخت شیرینی شیرینی را زمان دهید تا سرد شود و سپس شربت بریزید و یک عدد مغز بادام گذاشته و پودر پسته بپاشید و نوش جان فرمائید.
نکات طلایی در تهیه شیرینی تاتلی شانه ای بدون فر
- شیرینی تاتلی باید خنک باشد تا شربت را بریزید در غیر اینصورت شیرینی خمیر می شود.
- برای مواد میانی می توانید پودر کاکائو را حذف کنید.
- می توانید از پودر کاکائو در خود خمیر شیرینی نیز استفاده کنید.
- شیرینی تاتلی را می توانید به مدت ۱ ماه در یخچال نگهداری کنید در ظرف درب دار.
- می توانید شیرینی تاتلی را با رنگ های مجاز خوراکی به صورت چند رنگ دربیاورید.
منبع: آشپزی لذت بخش