مواد لازم برای تهیه خورش بزقرمه
- گوشت گردن گوسفند 500 گرم
- نخود 1 پیمانه
- کشک 2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- سیر 5 عدد
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- پیاز داغ و نعنا داغ و گردو برای تزئین به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و ادویه گرم ماسالا به مقدار لازم
طرز تهیه خورش بزقرمه کرمانی با گوشت گردن
مرحله اول : آماده سازی مواد
نخود را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود اگر عجله دارید و زمان کافی ندارید می توانید از کنسروهای نخود استفاده کنید.
مرحله دوم : پخت گوشت
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه یا زودپز با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا طلایی و شیشه ای شوند سپس سیر را پوست بگیرید و پوره یا رنده کنید اضافه کنید کمی که تفت خورد گوشت های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد کمی ادویه ماسالا به گوشت ها بزنید و در انتها نخود را اضافه کنید و چند لیوان آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت و نخود کاملا پخته شود.
مرحله سوم : میکس کردن مواد
وقتی گوشت و نخود پخته شدند و آب آنها کشیده شد استخوان های گوشت را جدا کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید و تمام مواد قابلمه را داخل غذاساز ریخته یا با کمک گوشکوب برقی یا دستی خوب له کنید مواد باید کاملا له شود.
مرحله چهارم : افزودن کشک
تمام مواد میکس شده را مجدد به قابلمه برگردانید و روی آن زعفران دم کرده غلیظ را به همراه کشک که کمی با آب جوش رقیق کردید اضافه کنید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت نیم ساعت خوب جا بیفتد و پخته شود.
مرحله آخر
در قابلمه دیگر مقداری نعنا را داخل تابه ریخته و با کمی روغن به مدت 30 ثانیه تفت دهید. پیاز داغ و سیر داغ را نیز تهیه کنید و کنار بگذارید. وقتی خورش بزقرمه ما حاضر شد آن را در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه خورش بزقرمه مجلسی
- شما برای گوشت می توانید از مخلوط سر دست با گردن نیز استفاده کنید.
- برای تهیه این خورش می توانید از گوشت بزغاله استفاده کنید در واقع بزقرمه یعنی خورش بزغاله.
- افزودن نعنا و سیر داغ به خاطر گرفتن سردی کشک است.
- می توانید 1 عدد سیب زمینی در نیم ساعت پایانی پخت به گوشت و نخود اضافه کنید.
- در تهیه بزقرمه می توانید لپه را به جای نخود استفاده کنید.
- بزقرمه اصیل کرمانی کمی رقیق است زیرا آنها داخلش نان تیلیت می کنند به همین دلیل سعی کردیم در این رسپی سیب زمینی را حذف کنیم.