مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی گیاهی
- لپه ۲ پیمانه
- برنج ۱ پیمانه
- آرد نخودچی ۱/۲ پیمانه
- گوجه ۶ عدد
- سبزی کوفته (گشنیز، جعفری، شوید، ترخون ، مرزه) ۱ کیلو
- آلو و گردو به مقدار لازم
- روغن زیتون به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زیره به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی با لپه و برنج
مرحله اول : آماده سازی مواد کوفته گیاهی
ابتدا لپه را تمیز کنید سپس بشورید و برای ۱ ساعت بگذارید تا خیس بخورد لپه را جداگانه پخته و آبکش کنید. سبزی کوفته را پاک کنید و بشورید و زمانی که خشک شده ساطوری ریز خرد کنید. برنج را با کمی نمک بگذارید تا خیس بخورد سپس برنج را هم بپزید و آبکش کنید.
مرحله دوم : تهیه مایه کوفته گیاهی
لپه پخته شده را به همراه برنج و تمام ادویه و آرد نخودچی مخلوط کنید و داخل غذاساز یا چرخ گوشت ریخته و خوب میکس کنید تا له شوند اگر هیچکدام از وسایل را در دسترس نداشتید با کمک گوشکوب این کار را انجام دهید.
مرحله سوم : ورز دادن کوفته تبریزی گیاهی
وقتی مواد را میکس و له کردید سبزی ساطوری شده را اضافه کنید و مواد را خوب ورز بدید این مرحله در کیفیت کار نهایی کوفته بسیار مهم است پس با حوصله این کار را انجام دهید وقتی مایه کوفته تبریزی حاضر شد آن را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی منسجم شود.
مرحله چهارم : پخت کوفته تبریزی گیاهی
از مواد به اندازه یک گوله بزرگ در دست پهن کنید و وسط آن گردو و آلو قرار دهید و خوب گرد کنید اصلا نباید هیچ درزی داشته باشد. گوجه فرنگی ها را رنده بزنید و داخل قابلمه با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید و مقداری آب ریخته و اجازه دهید سس شروع به جوشیدن کند وقتی قل خورد کوفته ها را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید کوفته ها در سس به آرامی پخته شوند در انتهای پخت کوفته ها را در ظرف کشیده و با زرشک و گردو تزئین کنید و به همراه نان تازه میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه کوفته تبریزی گیاهی بدون گوشت
- درب قابلمه را اصلا نگذارید زیرا باعث وا رفتن کوفته ها می شود.
- اگر آلو یا گردو را دوست نداشتید می توانید حذف کنید.
- در هنگام پخت لپه کف روی آن را بگیرید.
منبع: آشپزی خانگی