طرز تهیه آش شولی یزدی؛ یک آش خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد

 

مواد لازم برای تهیه آش شولی یزدی

  • چغندر بزرگ 2 عدد
  • سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، شوید، مقداری شنبلیه)
  • پیاز 3 عدد
  • نعنا خشک 3 ق غذا خوری
  • عدس 1/2 لیوان
  • آرد 1 و 1/2 لیوان
  • سرکه 1/2 لیوان
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم


طرز تهیه آش شولی چغندر یزدی اصیل


مرحله اول : پخت چغندر
ابتدا چغندر ها را خوب بشورید سپس داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا خوب پخته و نرم شود وقتی پخته شد عدس را به چغندر اضافه کنید.

 
مرحله دوم : تهیه پیاز داغ و افزودن سبزی
وقتی عدس پخته شد سبزی را که شسته و خرد کردیم به چغندر و عدس اضافه کنید. داخل تابه ای پیازها را که خلالی ریز خرد کردیم با کمی زردچوبه و نمک تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود سپس نعنا خشک را اضافه و بمدت 30 ثانیه تفت بدهید نیمی از پیاز داغ و نعنا را به آش اضافه می کنیم و مابقی را برای تزئین کنار می گذاریم.

 
مرحله سوم : افزودن آرد
به آرد حدود 4 تا لیوان آب اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا کاملا مخلوط کنید. وقتی عدس و چغندر پخته شدند حدود چهار تا لیوان آب جوش به آش اضافه می‌کنیم و آرد آب گرفته رو به آرامی به آش اضافه می‌کنیم و همزمان خوب هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود.

 
مرحله چهارم : پخت نهایی آش شولی
وقتی تمام مواد پخته شدند نمک و فلفل سیاه به آش اضافه می کنیم و اندازه کنید تا بی نمک نشود سپس در انتهای پخت نوبت اضافه کردن چاشنی آش شولی است سرکه را در 10 دقیقه پایانی آش شولی اضافه کنید هم بزنید و اجازه دهید چند تا قل بزند تا بوی تندی سرکه کمتر شود سپس آش شولی ما حاضر است آن را در ظرف سرو کشیده و با پیاز داغ و نعنا داغ که از قبل درست کردیم تزئین کنید. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه آش شولی ساده

  1. مقدار اسفناج و شوید باید مساوی باشد.
  2. همراه با برگ اسفناج می توانید برگ چغندر نیز بریزید.
  3. برای چاشنی بجای سرکه می توانید از رب انار یا قره قورت نیز استفاده کنید.
  4. در بعضی از رسپی ها مقداری آویشن یا مرزنجوش نیز اضافه می کنند.
  5. در بعضی از رسپی ها مقداری پیاز داغ نیز در انتهای پخت داخل آش شولی ریخته می شود.