مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی
- برنج ۲ پیمانه
- لپه نصف پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- رشته پلویی ۱۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- کشمش و زرشک به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه مانی پلو با گوشت چرخ کرده
مرحله اول : پخت لپه
لپه را چند ساعت قبل خیس کنید و روی حرارت بگذارید و مقداری نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود.
مرحله دوم : تهیه گوشت قلقلی
پیاز را شسته و رنده ریز کنید و آب اضافی آن را گرقته و با گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه مخلوط کنید و شروع به ورز دادن کنید سپس مواد گوشت قلقلی را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال گذاشته تا کمی منسجم تر شود سپس از گوشت قلقلی ها برداشته و در دست گرد کنید و درون روغن داغ خوب سرخ کنید.
مرحله سوم : دم گذاشتن برنج
برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و روی حرارت بگذارید سپس رشته را به دلخواه به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و به همراه لپه داخل برنج بریزید تا برنج و رشته ها کمی نرم شود سپس آبکشی کرده و ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه بگذارید و برنج را برای ۴۰ دقیقه دم گذاشته و در انتها روی آن مقداری کره یا روغن ریخته و در ظرف کشیده.
مرحله چهارم : تفت دادن کشمش و زرشک
کشمش و زرشک را از قبل با مقداری آب خیس کنید و آبکشی کرده داخل تابه کره یا روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم سپس زرشک و کشمش را اضافه و ۱ ق غذا خوری شکر اضافه می کنیم.
مرحله آخر
برنج را در ظرف کشیده و گوشت قلقلی ها را مرکز برنج قرار داده و با زرشک و کشمش تزئین کنید و همراه با سالاد یا ماست بورانی میل نمایید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه مانی پلو مجلسی
- می توانید کشمش و زرشک را لا به لای مواد ریخته و دم بگذارید.
- اگر فرصت کافی برای استراحت گوشت قلقلی ها نداشتید ۱۰ دقیقه داخل فریزر بگذارید.
- لپه را در اواخر پخت برنج اضافه کنید تا به دانه های برنج نچسبد.
- لپه را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آبش را عوض کنید تا نفخش از بین برود.
- این غذا مناسب ۲- ۳ نفر می باشد.
منبع: آشپزی لذت بخش