مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ بوشهری
- برنج ۴ پیمانه
- فیله ماهی سرخو ۳ عدد
- پیاز ۴ عدد
- سیر ۴ حبه
- شوید تازه ۱.۵ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
طرز تهیه دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی
مرحله اول : مرینت کردن ماهی
ابتدا فیله ماهی را با نمک و پودر لیموعمانی و فلفل سیاه و کمی سیر خوب ماساژ دهید و برای نیم ساعت بگذارید داخل یخچال تا مزه دار شود.
مرحله دوم : سرخ کردن ماهی
ماهی مزه دار شده را از یخچال خارج کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم : تفت دادن پیاز
پیاز ها را شسته و خلالی خرد کنید و داخل روغن با کمی زردچوبه خوب تفت دهید تا طلایی و سبک شود مقداری از پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید. سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده ریز یا له کنید و با پیاز داغ تفت دهید تا عطر سیر خارج شود در انتها مقداری فلفل قرمز اضافه کنید.
مرحله چهارم : جوشاندن برنج
داخل قابلمه پیاز داغ و سیر دو لیوان آب ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آب در حال جوش بریزید سپس کمی که برنج نرم شد شوید تازه را که پاک کردید و خرد کردید به همراه نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به برنج اضافه کنید.
مرحله پنجم : تهیه دمی لخلاخ
وقتی آب برنج در حال تمام شدن بودن ماهی سرخ شده را داخل برنج ریخته و هم بزنید سپس دم کنی رو در قابلمه قرار دهید و دمی لخلاخ را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا حاضر شود سپس در ظرف سرو کشیده و همراه با پیاز داغ و گرد لیموعمانی تزئین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه دمی لخلاخ محلی
- برای دمی لخلاخ از هر ماهی که دوست دارید می توانید استفاده کنید.
- مدت زمان مرینت کردن ماهی نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد.
- می توانید ماهی را به جای سرخ کردن با مقداری آب نیم پز کنید.
- بجای شوید می توانید از گشنیز و شنبلیله نیز استفاده کنید.
- می توانید در ۲۰ دقیقه انتهای پخت ماهی سرخ شده را روی برنج گذاشته تا با بخار آن نرم شود.