دستور پخت دمی لخلاخ (بوشهر) | سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ بوشهری

  • برنج ۴ پیمانه
  • فیله ماهی سرخو ۳ عدد
  • پیاز ۴ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • شوید تازه ۱.۵ پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر لیمو عمانی به مقدار لازم


طرز تهیه دمی لخلاخ یا دمپختک ماهی


مرحله اول : مرینت کردن ماهی
ابتدا فیله ماهی را با نمک و پودر لیموعمانی و فلفل سیاه و کمی سیر خوب ماساژ دهید و برای نیم ساعت بگذارید داخل یخچال تا مزه دار شود.

 

مرحله دوم : سرخ کردن ماهی
ماهی مزه دار شده را از یخچال خارج کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید.

 

مرحله سوم : تفت دادن پیاز
پیاز ها را شسته و خلالی خرد کنید و داخل روغن با کمی زردچوبه خوب تفت دهید تا طلایی و سبک شود مقداری از پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید. سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده ریز یا له کنید و با پیاز داغ تفت دهید تا عطر سیر خارج شود در انتها مقداری فلفل قرمز اضافه کنید.

 

مرحله چهارم : جوشاندن برنج
داخل قابلمه پیاز داغ و سیر دو لیوان آب ریخته و اجازه دهید تا به جوش بیاد وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آب در حال جوش بریزید سپس کمی که برنج نرم شد شوید تازه را که پاک کردید و خرد کردید به همراه نمک و فلفل سیاه و روغن مایع به برنج اضافه کنید.

 

مرحله پنجم : تهیه دمی لخلاخ
وقتی آب برنج در حال تمام شدن بودن ماهی سرخ شده را داخل برنج ریخته و هم بزنید سپس دم کنی رو در قابلمه قرار دهید و دمی لخلاخ را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا حاضر شود سپس در ظرف سرو کشیده و همراه با پیاز داغ و گرد لیموعمانی تزئین کنید. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه دمی لخلاخ محلی

  1. برای دمی لخلاخ از هر ماهی که دوست دارید می توانید استفاده کنید.
  2. مدت زمان مرینت کردن ماهی نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد.
  3. می توانید ماهی را به جای سرخ کردن با مقداری آب نیم پز کنید.
  4. بجای شوید می توانید از گشنیز و شنبلیله نیز استفاده کنید.
  5. می توانید در ۲۰ دقیقه انتهای پخت ماهی سرخ شده را روی برنج گذاشته تا با بخار آن نرم شود.