مواد لازم برای تهیه خورش ترخون ریحون
- ریحون ۲۵۰ گرم
- ترخون ۲۵۰ گرم
- سینه مرغ یا فیله مرغ به مقدار لازم
- پیاز ۲ عدد
- کره ۲۵ گرم
- آبلیمو یا آبغوره ۱ ق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ترخون ریحون با مرغ
مرحله اول : تفت دادن سبزی
ریحون و ترخون را پاک کنید و چند بار بشورید تا تمام گل آن خارج شود سپس داخل آبکش ریخته تا آب اضافی آن خارج و خشک شود سپس با کمک غذاساز یا چاقوی تیز آن را ریز ریز خرد کنید. ریحون ترخون ریز شده را داخل تابه ریخته کمی که آب اضافی آن تبخیر شد روغن اضافه کنید کمی تفت دهید نیاز به سرخ کردن زیاد نیست در حدی که خامی آن برطرف شود.
مرحله دوم : تفت دادن پیاز
پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه و کره و روغن تفت دهید تا سبک و خوش رنگ شود سپس سینه های مرغ یا فیله مرغ برش خرده را با پیاز تفت می دهیم تا مرغ ها تغییر رنگ دهد به مرغ ها مقداری فلفل سیاه و نمک بزنید.
مرحله سوم : پخت خورش ترخون ریحون
سبزی های سرخ شده را به مرغ ها اضافه کنید و تفت دهید سپس مقداری آبجوش ریخته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا ۲ ساعت خورش ترخون ریحون جا بیفتد و غلیظ شود در انتهای پخت آبلیمو و آبغوره را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه بعد خورش ترخون ریحون ما حاضر است آن را در ظرف سرو کشیده همراه با برنج زعفرانی میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه خورش ترخون ریحون ساده
- زیاد سبزی ها سرخ نشود که به مزه تلخی بزند و خواص آن از بین برود.
- همیشه چاشنی را در ۱۰ دقیقه انتهای پخت اضافه کنید تا رنگ خورش را از بین نبرد.
- برای چاشنی از قوره ترش یا آلوچه سبز هم می توانید استفاده کنید.
- می توانید کنار این خورش خوشمزه کمی بادمجان هم سرخ کنید و دور ظرف تزئین کنید.