مواد لازم برای تهیه اسفناج پلو شمالی
- اسفناج ۵۰۰ گرم
- برنج ۳ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- آلو خورشتی ۷ عدد
- رب انار ۱ ق غذا خوری
- سیر ۲ حبه
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت و رب انار
مرحله اول : آماده سازی گوشت قلقلی ها
ابتدا پیاز را شسته و رنده ریز می زنید و آب اضافی آن را گرفته و داخل کاسه با گوشت چرخ کرده به همراه نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه خوب ورز می دهیم تا منسجم شود سپس از مواد گوشتی به اندازه دلخواه برداشته و گرد می کنیم سپس گوشت قلقلی ها را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا منسجم و سفت شود سپس داخل تابه روغن ریخته و گوشت قلقلی ها را داخل آن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم : آماده سازی اسفناج
داخل لگن آب یا سینک تمیز آب سرد ریخته و اسفناج ها را داخل آن می ریزیم و برای چند دقیقه می گذاریم تا بماند سپس آبکشی کرده این کار را چند بار تکرار می کنیم تا کاملا تمیز شود سپس داخل آبکش یا روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و به اندازه دلخواه آن را خرد کرده.
مرحله سوم : تفت دادن اسفناج
داخل تابه مقدار کمی روغن ریخته و سیر رنده شده را اضافه و مقداری تفت می دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس اسفناج خرد شده را اضافه و کمی تفت می دهیم و در آخر رب انار و آلو خورشتی را افزوده و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم : دم گذاشتن اسفناج پلو
برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید هر چقدر برنج بیشتر خیس بخورد پلو بهتری خواهید داشت، وقتی برنج به جوش آمد آن را آبکش کرده و کف قابلمه را ته دیگ مورد نظر می چینید و یک لایه برنج ریخته سپس یک لایه مواد اسفناج، این کار را تکرار می کنیم تا برنج و اسفناج تمام شود و خوب مخلوط شود سپس اسفناج پلو را دم گذاشته و در آخر روی آن کره ریخته و در ظرف سرو کشیده و با گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه اسفناج پلو ساده و خوشمزه
- می توانید گوشت قلقلی ها را نیز داخل اسفناج پلو ریخته و با برنج دم بکشد.
- به جای رب انار می توانید مقدار خیلی کمی آب غوره بریزید.
- اضافه کردن آلو خورشتی اختیاری می باشد.
- برای ته دیگ بهتر از نان لواش استفاده کنید.
- سعی کنید مواد اسفناجی را وسط قابلمه بریزید تا در هنگام دم کشیدن پلو به دیواره قابلمه نچسبد.