خورشت قیسی | سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم برای تهیه خورش آلو قیسی با مرغ

  • مرغ (ران یا سینه)    ۴ تکه
  • پیاز    ۲ عدد بزرگ
  • آلو خوشتی    ۱۰۰ گرم
  • برگه زرد آلو    ۵۰ گرم
  • الو سیاه    ۵۰ گرم
  • فلفل سفید، زرد چوبه    از هر کدام یک قاشق چایخوری
  • زعفران غلیظ دم شده    ۴ قاشق غذا خوری
  • چوب دارچین    ۱ عدد
  • روغن و نمک    به میزان لازم

 

دستور پخت خورش آلو قیسی شمالی با مرغ


مرحله اول آماده سازی مواد اولیه:
آلو ها را جداگانه خیس می کنیم بعد می شوریم تا شن های احتمالی از آن خارج شوند. حالا آلو ها را داخل آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. پیازها را برای قوام بیشتر خورشت خلالی می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی و عسلی شوند.

 

مرحله دوم طبخ خورشت آلو قیسی:
حالا نیمی از پیاز ها را داخل ظرف طبخ غذا می ریزیم مرغ را به آن افزوده و همراه پیاز به خوبی تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها هم تغییر کند. در این مرحله نیمی از تمام ادویه ها را اضافه می کنیم و روی مرغ آب جوشیده می ریزیم تا حدی که فقط روی مرغ ها را بگیرد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم دو سوم پخت مرغ انجام شود.

حالا داخل تابه ای باقی پیاز سرخ شده را می ریزیم و آلوها را اضافه می کنیم و با ادویه ها کاملا تفت می دهیم تا مزه ها کامل به خورد یکدیگر بروند.

در این مرحله این مخلوط آلوها را به مرغ اضافه می کنیم و می گذاریم باقی پخت انجام شود. این خورشت در نهایت باید رنگ زرد و آب غلیضی داشته باشد خورش آلو قیسی با مرغ آماده شده را به همراه یک برنج کته ایرانی سرو می کنیم. نوش جان

 

نکات مهم و فوت و فن های آلو قیسی با مرغ زعفرانی

  1. در صورت تمایل به طعم غذای شیرین از ۲ قاشق شکر داخل غذا استفاده کنید که طعم بهشتی به این غذا می دهد.
  2. چون عطر و طعم و رنگ زعفران بسیار قابل توجه است بهتره است زعفران را ساییده و در دو مرحله اول و اواخر پخت به غذا اضافه کنید.
  3. اگر تمایل به مصرف زعفران نداشتید مقداری رب را با پیاز داغ تفت دهید و بعد آلو ها را اضافه کنید.
  4. استفاده از چوب دارچین در این غذا به این دلیل می باشد که طعم بهتری به غذا بدهد و هم اینکه رنگ زعفران را تحت تاثیر قرار ندهد. اگر در دسترس نداشتید از پودر دارچین به مقدار کم در اواخر پخت استفاده کنید.