مواد لازم برای تهیه خمیر پیده گوشت ترکی
- خمیر مایه فوری ۲ ق غذا خوری
- آرد ۳ پیمانه
- شکر ۱ ق غذا خوری
- نمک ۱ ق غذا خوری
- روغن مایع ۲ ق غذا خوری
- آب ولرم ۱/۲ پیمانه ( مقداری هم برای خمیر کردن پیده)
مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیده گوشت ترکی
- گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- گوجه فرنگی ریز نگینی شده ۲ عد
- رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
- فلفل دلمه ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه پیده گوشت ترکیه با خمیر مایه
مرحله اول : عمل آوری خمیر
ابتدا خمیر مایه و شکر را با آب ولرم ( آب باید در حدی باشد که وقتی نوک انگشت را فرو می بریم گرما را احساس کند ولی نسوزد دمای حدود ۵۰ درجه ) مخلوط کنید و در ظرف را بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم : درست کردن خمیر پیده
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کرده سپس داخل ظرفی بریزید و خمیر مایه عمل آمده به همراه روغن مایع را مخلوط کنید و مقداری آب ولرم اضافه کنید تا خمیر جمع شود ( آب را کم کم اضافه کنید در حدی که خمیر جمع شود کافیه ).
مرحله سوم : استراحت خمیر
خمیر را روی سطح کار بیاورید و ۱۰ دقیقه خوب ورز بدهید یا به کمک استند میکسر نیز می توانید این کار را بکنید سپس خمیر را داخل ظرفی گذاشته و روش را سلفون بکشید (نیاز به چرب کردن ظرف نیست) سپس در جای گرم بمدت ۱ الی ۲ ساعت قرار دهید تا خمیر دو برابر شود و پف کند.
مرحله چهارم : تهیه مواد میانی
پیاز را شسته و نگینی خیلی ریز خرد کنید داخل تابه با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سیر له شده را به همراه فلفل سیاه و کمی نمک و گوجه فرنگی های نگینی شده و فلفل دلمه نگینی شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم در انتها رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت داده تا خامی رب از بین برود. مواد را کنار گذاشته تا خنک شود.
مرحله پنجم : پخت پیده گوشت ترکی
وقتی خمیر پف کرد با مشت پف آن را بگیرید و به ۵ قسمت تقسیم کنید و چانه کنید سطح کار را آرد بپاشید و به صورت کشیده خمیر را باز کنید و در وسط خمیر مواد میانی را قرار دهید و کنارهای خمیر را تا بزنید و روش را به دلخواه پنیر پیتزا بپاشید سپس یک عدد زرده تخم مرغ را با زعفران مخلوط کرده و با قلمو روی نان ها بکشید و رومال کنید در انتها کمی کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده به مدت۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا زیر نان پخته شود و برای ۲ دقیقه گریل را روشن کرده تا روی پیده ها طلایی شود و همراه با سس چیلی تند میل نمایید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه پیده گوشت ترکی خوشمزه
- حتما مواد میانی سرد باشد وگرنه خمیر را پاره می کند.
- به مواد میانی می توانید کمی قارچ اضافه کنید.
- می توانید از مرغ یا سویا نیز در تهیه این پیده استفاده کنید.
- اضافه کردن پنیر پیتزا اختیاری می باشد.
- این مقدار به شما ۵ الی ۶ عدد پیده گوشت می دهد.
منبع: ببین و بپز