6 طرز تهیه آش ترخینه لعابدار به سبک همدان و اراک و ...+ تهیه قرص ترخینه |  مجله کوروش

 

مواد لازم برای آش ترخینه

  • ترخینه دوغ    3 عدد
  • پیاز درشت خلالی شده    2 عدد
  • نخود    1/3 پیمانه
  • لوبیا چیتی    1/3 پیمانه
  • عدس    1/3 پیمانه
  • سبزی آش    1 پیمانه
  • ماست    به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
  • نعنا داغ    به میزان لازم
  • روغن    به میزان لازم

 

دستور پخت آش ترخینه دوغ اراک با حبوبات و ماست

 

1. طرز تهیه آش ترخینه دوغ اراکی

مرحله اول آماده سازی حبوبات: ابتدا حبوبات را شسته و از 24 ساعت قبل از پخت آش، آنها را داخل آب خیس می کنیم در این مدت چندین بار آن را عوض می کنیم.


2. مرحله دوم: آماده سازی ترخینه دوغ

ترخینه را از شب قبل در 4 لیوان آب خیس می کنیم.

 

3. مرحله سوم: پخت حبوبات

حالا قابلمه مناسبی را روی حرارت می گذاریم، نخود و لوبیا را داخل آن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.

 

4. مرحله چهارم: افزودن عدس و ترخینه

زمانی که نخود و لوبیا کاملا پخته شد، عدس و ترخینه را به حبوبات می افزاییم و اجازه می دهیم تا خوب عدس هم پخته شود.

 

5. مرحله پنجم: آماده سازی پیاز

داخل تابه ای روغن ریخته و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت می دهیم تا طلایی شوند سپس به آن زرد چوبه افزوده و از روی حرارت بر می داریم.

 

6. مرحله ششم: افزودن سبزی آش

در این زمان که عدس کاملا پخته شده سبزی آش و نیمی از پیاز داغ را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا آش کاملا جا بیفتد.

 

7. مرحله آخر: سرو آش ترخینه

در انتها نمک و فلفل آش ترخینه را اندازه کرده و داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ و ماست آن را تزئین و نوش جان کنید.