حلیم - طرز تهیه حلیم گندم سنتی با گوشت گوسفندی همراه با نکات| ایران کوک

 

مواد لازم برای تهیه حلیم شیر با بلغور گندم

  • بلغور گندم    ۱٫۵ لیوان
  • شیر    ۲ لیوان
  • گوست گوسفندی    ۳۰۰ گرم
  • پیاز    ۱ عدد
  • برگ بو    ۲ عدد
  • کره    ۷۵ گرم
  • دارچین و هل    به مقدار لازم
     

طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی با بلغور گندم و گوشت

 

مرحله اول ( پخت گوشت )

ابتدا داخل قابلمه با حجم مناسب کمی روغن ریخته سپس گوشت ها را کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد سپس پیاز را ۴ قاچ کرده به همراه برگ بو و دارچین و هل و زردچوبه اضافه می کنیم و چند لیوان آبجوش می ریزیم و در قابلمه را می گذاریم تا گوشت خوب پخته شود. (اگر زمان کافی نداشتید از زودپز استفاده کنید)

 

مرحله دوم ( پخت بلغور )

بلغور گندم را بمدت ۱۲ ساعت از قبل خیس کنید. داخل قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید و حرارت گاز را کم کرده و ۱ الی ۲ ساعت زمان بدهید تا بلغور ها خوب پخته شوند حتما در حین پخت هم بزنید تا بلغور ها ته نگیرد.

 

مرحله سوم ( میکس کردن )

گوشت ها را وقتی پخته شدند از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کرده و یا به کمک گوشت کوب برقی میکس کنید.

بلغور گندم را وقتی خوب پخته شد و خنک شد به کمک غذاساز یا میکسر خوب له کنید و مجدد به قابلمه برگردانید.

 

مرحله آخر

گوشت ها و کره را به بلغور گندم اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کره ذوب شود سپس شیر سرد را به حلیم اضافه کرده و هم می زنیم سپس حرارت را کم کرده تا حلیم جا بیفتد و به غلظت دلخواه برسید. می توانید چند عدد هل و دارچین را اضافه کنید و در ظرف سرو کشیده با کنجد تزئین کنید.

 

نکات و فوت و فن های حلیم شیر اصفهان با بلغور

  • حلیم پس از سرد شدن غلیظ می شود پس زیاد رقیق نکنید.

  • حتما شیر را سرد اضافه کنید.
  • بجای گوشت می توان مرغ را جایگزین کرد.

 

منبع: ببین و بپز