مواد لازم برای تهیه حلیم شیر با بلغور گندم
- بلغور گندم ۱٫۵ لیوان
- شیر ۲ لیوان
- گوست گوسفندی ۳۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- برگ بو ۲ عدد
- کره ۷۵ گرم
- دارچین و هل به مقدار لازم
طرز تهیه حلیم شیر اصفهانی با بلغور گندم و گوشت
مرحله اول ( پخت گوشت )
ابتدا داخل قابلمه با حجم مناسب کمی روغن ریخته سپس گوشت ها را کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد سپس پیاز را ۴ قاچ کرده به همراه برگ بو و دارچین و هل و زردچوبه اضافه می کنیم و چند لیوان آبجوش می ریزیم و در قابلمه را می گذاریم تا گوشت خوب پخته شود. (اگر زمان کافی نداشتید از زودپز استفاده کنید)
مرحله دوم ( پخت بلغور )
بلغور گندم را بمدت ۱۲ ساعت از قبل خیس کنید. داخل قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید و حرارت گاز را کم کرده و ۱ الی ۲ ساعت زمان بدهید تا بلغور ها خوب پخته شوند حتما در حین پخت هم بزنید تا بلغور ها ته نگیرد.
مرحله سوم ( میکس کردن )
گوشت ها را وقتی پخته شدند از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کرده و یا به کمک گوشت کوب برقی میکس کنید.
بلغور گندم را وقتی خوب پخته شد و خنک شد به کمک غذاساز یا میکسر خوب له کنید و مجدد به قابلمه برگردانید.
مرحله آخر
گوشت ها و کره را به بلغور گندم اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کره ذوب شود سپس شیر سرد را به حلیم اضافه کرده و هم می زنیم سپس حرارت را کم کرده تا حلیم جا بیفتد و به غلظت دلخواه برسید. می توانید چند عدد هل و دارچین را اضافه کنید و در ظرف سرو کشیده با کنجد تزئین کنید.
نکات و فوت و فن های حلیم شیر اصفهان با بلغور
حلیم پس از سرد شدن غلیظ می شود پس زیاد رقیق نکنید.
- حتما شیر را سرد اضافه کنید.
- بجای گوشت می توان مرغ را جایگزین کرد.