مواد لازم برای تهیه یارمه پلو محلی
برنج ۳ پیمانه
- یارمه ۲ پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- فلفل دلمه ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیاز ۲ عدد
- زعفران به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه یارمه پلو بدون گوشت با گوجه فرنگی و ماش
مرحله اول : آماده سازی یارمه
ابتدا یارمه و ماش را از شب قبل خیس کنید و سپس آبکش کرده داخل قابلمه جداگانه ریخته و هر کدام را بگذارید تا خوب پخته و نرم شود.
مرحله دوم : آماده سازی مواد میانی
پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را با کمی زردچوبه اضافه می کنیم تا سبک و طلایی شود سپس سیر را رنده و اضافه کرده تا عطر سیر خارج شود سپس فلفل دلمه رنگی یا ساده را خرد کرده و اضافه می کنیم کمی که تفت خورد گوجه فرنگی ها را که از قبل با کمک غذاساز یا رنده پوره کردید را به همراه یارمه و ماش پخته شده اضافه کرده و اجازه می دهید تا آب گوجه کشیده شود و موادمون خوش رنگ شود. سپس در انتها مقداری زعفران و کمی نمک و فلفل سیاه افزوده و از روی حرارت بر میداریم.
مرحله سوم : دم گذاشتن یارمه پلو
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با مقداری نمک خیس کرده سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد برنج را کمی زودتر آبکش می کنیم تا به خاطر گوجه فرنگی ها شفته نشود سپس کف قابلمه را کمی روغن ریخته و ته دیگ دلخواه را می گذاریم سپس یک لایه برنج و مقداری از مواد یارمه ریخته و خوب مخلوط کرده تا برنج و مواد یارمه تمام شود. در انتهای پخت کمی روغن روی برنج ریخته و در انتها برنج را داخل کاسه ای ریخته و با کفگیر خوب فشرده می کنیم تا بصورت قالبی دربیاید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه یارمه پلو خوشمزه و محلی
انواع سبزیجات را می توانید به یارمه پلو اضافه کنید.
- می توانید بجای پوره گوجه از رب استفاده کنید.
- از گوشت چرخ کرده نیز می توان در مواد یارمه استفاده کرد.
- یارمه پلو را می توانید با انواع خورشت ها نیز سرو نمایید.
منبع: آشپزی خانگی