مواد لازم برای نان بربری
- آرد سفید 3 پیمانه
- آب 1/2 پیمانه
- شکر 1 قاشق غذا خوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
- سبوس گندم به میزان لازم
مواد اولیه مورد نیاز رومال
- آرد 1 قاشق غذا خوری
- آب 5 قاشق غذا خوری
- روغن 3 قاشق غذا خوری
- کنجد به میزان لازم
دستور پخت نان بربری خانگی با آرد سفید و کنجد
1. طرز تهیه نان بربری خانگی به سبک نانوایی
مرحله اول آماده سازی خمیر نان بربری خانگی: ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر در آب ولرم بریزید، مخلوط کنید، درب آن ر ا ببندید و 10 دقیقه زمان دهید تا به عمل آید.
2. مرحله دوم: افزودن آرد
حالا آرد و نمک را روی مواد الک کنید و خوب ورز دهید تا خمیری یکدست بدست آید. حالا روی خمیر را بپوشانید و به مدت 90 دقیقه استراحت دهید.
3. مرحله سوم: استراحت دوم خمیر بربری
بعد از گذشت این زمان خمیر را خوب ورز دهید و چانه بگیرید روی خمیر را را با سلفون و پارچه بپوشانید و به مدت 20 دیگر خمیر را استراحت دهید.
4. مرحله چهارم: آماده سازی رو مال نان
حالا آب، آرد و روغن را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
5. مرحله پنجم: آماده کردن خمیر برای پخت
برای این کار کمی سبوس گندم را روی کاغذ روغنی می ریزیم و خمیر را روی آن به شکل بیضی باز می کنیم با ابزار و یا با دست روی نان را شکل می دهیم و در نهایت با یک قلمو از مواد رومال روی نان زده و در نهایت روی نان را کنجد می ریزیم.
6. مرحله آخر: پخت نان بربری در فر
نان آماده شده را با کاغذ روغنی به سینی پخت انتقال داده و به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزد تا روی آن طلایی شده و نوش جان کنید.