مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی با خمیر مایه
آرد ۳ لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- آب ۱ لیوان
- روغن مایع ۱ فنجان
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره برای پیتزا و پیراشکی و ...
مرحله اول: خمیر مایع
اولین مرحله برای شروع کار عمل آوردن خمیر مایع است. در یک کاسه آب ولرم (دست را نسوزاند) را به همراه خمیر مایع و ۱ قاشق شکر را بریزید و هم بزنید و زمان دهید تا خمیر مایع عمل کن. هنگامی که خمیر مایع کف کند، یعنی به خوبی عمل آمده است.
مرحله دوم: آماده سازی خمیر جادویی
آرد و نمک را باهم الک کرده و در یک ظرف گود بریزید و تخم مرغ و روغن را با هم، هم بزنید و به آرد اضافه کنید. کمی هم زده و سپس خمیر مایع عمل آمده را به مواد داخل ظرف بریزید و همه را با هم خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: ورز دادن
خمیر را باید از زیر به رو و از رو به زیر مانند نانوایی ها، خمیر را ورز دهید. در حدود ۵ دقیقه ورز دادن کافی است.
مرحله چهارم: استراحت و پایان کار خمیر جادویی
خمیر جادویی را در کاسه بگذارید و با کف دست روغنی، کمی روی خمیر جادویی را چرب کنید و روی ظرف را با دستمال نخی بپوشانید و در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خمیر حجیم شود. بعد از استراحت خمیر جادویی آماده است و شما پس از مرحله استراحت دادن به خمیر می توانید از خمیر استفاده کنید و یا آن را فرم دهید و با وردنه باز کنید و سپس فریز کنید و نگهداری کنید.
نکات کلیدی در تهیه خمیر جادویی
خمیر جادوئی عمر نگهداری تا ۱ ماه را دارد.
- می توانید در انواع خمیر پیتزا و پیراشکی ها و... از خمیر جادوئی نیز استفاده کنید.
- برای تهیه نان از خمیر جادوئی توجه داشته باشید که آرد آن نان را به جای آرد سفید باید جایگزین نمائید و باقی مراحل را به همین صورت ادامه دهید. برای مثال وقتی نان فانتزی را قصد دارید تهیه کنید، آرد نان فانتزی را باید از نان فانتزی فروشی ها تهیه کنید و سپس در تهیه خمیر استفاده کنید.
- برای نگهداری خمیر جادوئی پس از وردنه زدن، در بین خمیر ها کاغذ روغنی قرار دهید تا خمیرها بهم نچسبند.