مواد لازم برای تهیه شامی کباب لرستان
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- سیب زمینی ۳ عدد
- سبزی معطر (مرزه، ترخون، جعفری) ۱ ق غذا خوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- آرد ۱ق غذا خوری
- گردو ۵ ق غذا خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس شامی کباب
- گردوی آسیاب شده ۳ ق غذا خوری
- پیاز ۱ عدد
- آرد ۱ ق غذا خوری
- رب انار ۳ ق غذا خوری
- آب ۲ لیوان
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت شامی کباب
مرحله اول ( درست کردن شامی )
پیاز و سیب زمینی را رنده می کنیم و خوب آبش را گرفته سپس داخل کاسه ریخته. گوشت و سبزی و آرد و تخم مرغ، گردو و ادویه ها را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم .مواد شامی را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا منسجم تر شود. سپس از مواد شامی برداشته و در روغن داغ سرخ می کنیم. اندازه هر تکه ای که بر می دارید سعی کنید یک اندازه باشه نه نازک و نه ضخیم باشد.
مرحله دوم ( درست کردن سس شامی )
پیاز را رنده می کنیم و داخل تابه می ریزیم کمی تفت می دهیم تا سبک شود زردچوبه و نمک زده سپس رب انار و گردو را اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب جوش را ریخته و می گذاریم تا ریز قل بزنه سپس شامی کباب ها را داخل سس بگذارید و درب تابه را گذاشته تا سس غلیظ شود. سپس با نان و یا برنج کته میل کنید.
نکات و فوت و فن های شامی کباب لرستان
- می توان با اضافه کردن ۱ ق غذا خوری شکر طعم ملس تری به سس بدهید اگر ترش تر می خواهید یک ق غذا خوری رب انار اضافه کنید.
- اضافه کردن سبزی اختیاری می باشد ولی عطر خوبی به شامی ها می دهد.
- خیلی خوب مواد را ورز بدید تا منسجم شود.