مواد لازم برای تهیه آش گوجه همدانی
- سبزی پاک نکرده (نعنا، جعفری، تره) ۱ کیلو
- برنج آشی ۱ لیوان
- لپه ۱ لیوان
- گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نعنا داغ برای تزئین به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه برای تزئین
- روغن مایع به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدانی با لپه
مرحله اول: آماده سازی برنج و لپه
ابتدا برنج و لپه را شسته و در آب بریزید و زمان دهید به مدت چند ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم: آماده سازی سبزی
سبزی را پاک کرده و چند بار با آب فراوان خوب بشوئید. آبکشی کرده و به صورت نه خیلی ریز و نه خیلی درشت، سبزی آشی را خرد کنید.
مرحله سوم: پیاز
پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه قابلمه بر روی حرارت گذاشته تا طلائی شود.
مرحله چهارم: گوجه فرنگی
پیاز ها که خوب طلائی رنگ شد، گوجه های رنده شده را به همراه رب گوجه و همینطور ادویه های لازم به پیاز اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم: پخت حبوبات
برنج و لپه را آبکشی کرده و در قابلمه به ترکیبات آش اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم زیرو رو شوند.
مرحله ششم: سبزی آش
بعد از مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه که مواد باهم ترکیب و پخته شد، سبزی آش را به ترکیب داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هفتم: پایان کار
بعد از ۳۰ دقیقه ی دیگر که گذشت، در صورت تمایل می توانید از گوشکوب برقی کمک بگیرید و آش را به صورت پوره در بیاورید و یکدست کنید و یا به همان صورت رنده آش گوجه فرنگی همدانی را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با نعنا داغ تزئین کرده و نوش جان فرمائید.
نکاتی که پخت آش گوجه فرنگی همدانی را خوشمزه تر می کند
- در تهیه آش گوجه فرنگی همدانی می توانید به جای لپه و برنج از جلوی پوست کنده و یا جوی پرک استفاده نمائید.
- برای طعم بهتر می توانید از خامه در آش گوجه استفاده نمائید.
- میتوانید برای عطر بهتر از کره استفاده نمائید.
- در تهیه آش گوجه فرنگی می توانید قبل از اینکه گوجه را به آش اضافه کنید آن را پوره کنید.
- میتوانید در سبزی آش نعنا را حذف کرده و گشنیز را جایگزین نمائید.