مواد لازم برای پیراشکی گوشت
- گوشت چرخ شده: 300 گرم
- نخود و ذرت: 1۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای: 1 عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: 1 حبه
- رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری
- روغن جهت سرخ کردن به میزان لازم
- نمک، فلفل، زرد چوبه و آویشن به میزان لازم
مواد لازم برای خمیر جادویی
- آرد سفید به میزان لازم
- آب ولرم 1/2 لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
- روغن 1 قاشق غذا خوری
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
دستور پخت پیراشکی گوشت
1. طرز تهیه خمیر جادویی
برای تهیه خمیر جادویی ؛ ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر و آب ولرم مخلوط می کنیم و درب آن را می گذاریم تا عمل کند (پف کند) حالا در ظرف مناسبی روغن، نمک و 1/2 پیمانه آب ولرم و مایه خمیر را مخلوط کرده حالا آرد را آرام آرام به مخلوط می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیر دیگر به دست نچسبد آرد زیاد اضافه نکنید تا خمیر لطیفی داشته باشیم.
مرحله دوم: طرز تهیه سس پیراشکی گوشت
ابتدا پیاز را نگینی کرده و سیر را داخل تابه ای به همراه روغن تفت می دهیم طلایی که شد فلفل دلمه نگینی شده، ادویه و گوشت را افزوده تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند و عطر ادویه ها بلند شود مواد را با هم تفت می دهیم حالا رب، نخود، ذرت و 1/2 استکان آب را افزوده و اجازه می دهیم با درب بسته سس کاملا جا بیفتد.
3. مرحله سوم پیچیدن پیراشکی گوشت
میز کار را کمی آرد پاشی می کنیم و خمیر را به قطر نیم سانتی متر به وسیله وردنه باز می کنیم. و با یک لیوان یا یک کاتر خمیر را برش می دهیم. در مرکز خمیر مواد گذاشته و دور خمیر را با آب مرطوب کرده خمیر را می بندیم و به وسیله یک چنگال دور تا دور خمیر را طرح می اندازیم.
4. مرحله چهارم پخت پیراشکی
حالا داخل شیر جوشی تا نصفه روغن ریخته و زمانی که روغن داغ شد دو طرف پیراشکی ها را داخل روغن سرخ کرده و بعد روی دستمال روغن گیر می گذاریم تا روغن اضافی آن جذب دستمال شود. حالا این پیراشکی خوشمزه و بی نظیر را نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه و مجلسی
- در سس های حاوی گوشت ادویه کاری بسیار غذا را خوشمزه می کند البته به میزان کم.
- در این پیراشکی هنگام پیچیدن می توانید کمی پنیر پیتزا هم بگذارید.
- برای سرو از سس چدار هم می توانید استفاده کنید که طعمی بی نظیر به پیراشکی شما می دهد.