مواد لازم برای آش دوغ
- برنج 1 پیمانه
- نخود 1/5 پیمانه
- ماست ترش 2 کیلو
- گوشت چرخ شده 200 گرم
- سبزی آش 500 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 1 بوته
- آب 2 لیتر
- نمک به میزان لازم
- نعنا داغ به میزان لازم
- پیاز داغ به میزان لازم
دستور پخت آش دوغ
1. طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل
ابتدا برنج را شسته و داخل قابلمه ای بزرگ می ریزیم، تخم مرغ و ماست را به برنج افزوده و تا جایی که ماست و تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود آنها را مخلوط می کنیم.
2. مرحله دوم: افزودن نخود به آش
حالا آب و نخود خیس خورده را افزوده و روی حرارت ملایم می گذاریم و آنقدر مخلوط می کنیم تا دوغ به جوش بیاید و مواد یکدست شده باشند بعد از این نیازی به هم زدن نیست تا نخود کاملا پخته شود.
3. مرحله سوم: آماده سازی گوشت قلقلی
حالا پیاز را داخل کاسه ای رنده کرده و به آن گوشت و نمک اضافه می کنیم و خیلی خوب ورز می دهیم و زمانی که بافت منسجمی پیدا کرد از گوشت به اندازه یک فندق برداشته و کوفته ریزه تهیه می کنیم و آماده می گذاریم.
4. مرحله چهارم: افزودن گوشت قلقلی به آش دوغ
بعد از پخت کامل نخود و قوام آمدن آش کوفته ریزه ها را به آش افزوده و 5 دقیقه مخلوط نمی کنیم تا گوشت ها کاملا پخته و سفت شوند.
5. مرحله پنجم: افزودن سبزی آش
حالا ترکیب سیر درشت رنده شده و سبزی را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا آش کاملا جا افتاده شود و قوام کافی را بدست آورد.
6. مرحله آخر: پخت آش دوغ
حالا نمک آش را اندازه کرده و با نعنا و پیاز داغ آش را تزئین و نوش جان کنید.
منبع: آشپزی خانگی