مواد لازم برای استانبولی پلو [دمی گوجه]
- برنج 4 پیمانه
- سینه مرغ 200 گرم
- سیب زمینی 3 عدد
- پیاز 1 عدد
- گوجه 4 عدد
- عصاره گوشت 1 عدد
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- زعفران 1 قاشق غذا خوری
- روغن، نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
دستور پخت استانبولی پلو [دمی گوجه]
1. طرز تهیه استانبولی پلو (دمی گوجه) با مرغ
ابتدا برنج را شسته و با نمک به مدت یک ساعت خیس کنید. (به اندازه برنج دمی آب اضافه کنید.)
2. آماده کردن مواد استانبولی
حالا گوجه ها را پوست کنده و با گوشت کوب برقی پوره کنید. پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی ها را پوست کنده به اندازه کف قابلمه ورقه و بقیه را نگینی کنید. سینه مرغ را هم به شکل نگینی برش دهید.
3. مرحله سوم پخت استانبولی
در این مرحله، داخل قابلمه مناسبی روغن ریخته و پیاز و مرغ را تفت می دهیم تا کاملا طلایی شوند؛ سپس نمک، فلفل، زردچوبه، عصاره گوشت و رب را افزوده کاملا تفت می دهیم. در نهایت گوجه پوره شده و سیب زمینی نگینی را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سس کاملا غلیظ شده و به روغن بیفتد.
4. مرحله چهارم استانبولی
حالا برنج را روی حرارت گذاشته و اجازه می دهیم تا آب آن خشک شود و در نهایت سس آماده شده و زعفران را به برنج اضافه کنید و به آرامی طوری که برنج له نشود مخلوط کنید.
5. مرحله پنجم استانبولی
داخل قابلمه مناسبی روغن ریخته، کمی کنجد می ریزیم و سیب زمینی ها را ورقه کرده و ته قابلمه می چینیم حالا مخلوط برنج که آب آن کشیده شده را روی سیب زمینی ها ریخته و دم کنی گذاشته و اجازه می دهیم تا کاملا برنج دم بکشید. زمانی که برنج دم شده، روی برنج روغن داغ ریخته و در ظرف مناسب می کشیم در کنار سالاد شیرازی سرو می کنیم.