مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی گوشت چرخ کرده و قارچ
- آرد ۳ لیوان
- ماست شیرین ۱ لیوان
- جوش شیرین ۱ق چایخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن مایع ۳ ق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی پیراشکی گوشت چرخ کرده و قارچ
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- قارچ ۱۵۰ گرم
- رب ۱ ق غذا خوری
- پیاز ۱ عدد
- فلفل دلمه ۱ عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خمیر و مواد میانی پیراشکی گوشت چرخ کرده با قارچ
مرحله اول (آماده سازی خمیر)
ابتدا ماست را با جوش شیرین قاطی می کنیم و چند دقیقه صبر می کنیم تا جوش شیرین فعال شود سپس تخم مرغ و روغن مایع را بهش اضافه کرده و کم کم آرد را با قاشق چوبی بهش اضافه می کنیم. وقتی خمیر جمع شد شروع به ورز دادن می کنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاد. خمیر ما به همین راحتی و بدون زمان استراحت آماده است.
مرحله دوم (آماده سازی مواد میانی)
درون ماهیتابه روغن ریخته پیاز را نگینی خرد کرده تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سپس فلفل و زردچوبه و نمک را بهش اضافه کرده و در آخر فلفل دلمه و رب را اضافه کرده و تفت می دهیم تا ربمون خوب باز شود. مواد میانی را کنار می گذاریم تا خنک شود.
مرحله سوم (قالب زدن پیراشکی)
خمیر را روی سطح کار به ضخامت ۲ میل باز کرده سپس با استفاده از کاتر گرد یا قالب پیراشکی کاتر زده و سپس با مواد میانی آنها را پر می کنیم.
مرحله سوم (پخت)
وقتی کار پر کردن خمیر ها با مواد گوشتی تموم شد مواد را در سینی فر گذاشته و با مخلوط زرده تخم مرغ و کمی شیر رومال کنید و کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه بمدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا زمانی که زیر پیراشکی ها طلایی شود.
می توان پیراشکی ها را با روغن نیز سرخ کرد که در اون سر صورت نیازی به رومال نیست.
نکات و فوت فن های پیراشکی گوشت چرخ کرده با قارچ
- حتما سعی کنید خمیر را خوب ورز بدید. میزان آرد گفته شده تقریبی و به جنس آرد شما بستگی دارد. ممکن کمی بیشتر مصرف شود.
- مواد میانی کاملا سلیقه ای بوده و می توان از مرغ نیز استفاده کرد.
- به دلخواه می توان از مقداری پنیر پیتزا برای مواد میانی استفاده کرد.
- حتما صبر کنید تا مواد میانی کاملا خنک شده بعد پیراشکی را بپیچید.