عدسی از غذاهای محبوب، پرطرفدار و اصیل ایرانیه و دستور پخت های متنوعی داره. عدسی به عنوان صبحانه، عصرانه یا شام گزینه خیلی خوبیه. عدسی دارای آهن و پروتئین گیاهی و خوبه که از این ماده غذایی به اندازه تو برنامه غذاییتون استفاده کنید.

 

مواد لازم برای تهیه عدسی خوشمزه

  • عدس 2 پیمانه
  • سیب متوسط زمینی 2 عدد
  • پیاز متوسط 6 عدد
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری

 

آشنایی با روش تهیه‌ی عدسی مجلسی

 

طرز تهیه عدسی رستورانی
عدس رو پاک کرده و با آب سرد بشویید. سپس عدس رو داخل قابلمه بریزید. حدود سه تا چهار برابر عدس آب داخل قابلمه بریزید.

درب قابلمه رو بذارید و قابلمه رو روی حرارت بذارید تا آب به جوش بیاد عدس کمی بپزه. حدود نیم ساعت کافیه.

پیاز ها رو پوست گرفته و به صورت خلالی و باریک خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد و پیاز نرم شد، مقداری روغن و به دلخواه کره اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید.

وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و قرمز و زرد پوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.

نکته: به دلخواه برای تزئین عدسی در زمان سرو کمی از پیاز داغ رو قبل از اضافه کردن ادویه بردارید.

سیب زمینی رو شسته و پوست بگیرید. سیب زمینی رو می‌تونید ریز رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید تا له بشه.

در حالی که عدس در حال جوشیدنه، درب قابلمه رو بردارید و پیاز داغ و سیب زمینی رو داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید.

برای خوشمزه تر شدت عدسی در این مرحله می‌تونید مقداری آب قلم یا آب مرغ به عدسی اضافه کنید.

حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان بدید تا عدسی رو حرارت کم آروم بپزه و لعاب بیندازه و جا بیفته.

بعد از گذشت حدود یک ساعت و نیم وقتی که عدس کامل پخت و عدسی لعاب کرد و جا افتاد، عدسی رو داخل کاسه بریزید و روش کمی پیاز داغ و کره آب شده روش بریزد.

عدسی به همراه کمی آب لیمو، گلپر و زیره، طعم بی‌نظیری پیدا می‌کنه.

 

منبع: غذای خانگی

 

+ نوشته شده در سه شنبه هفتم بهمن ۱۳۹۹ ساعت 11:26 توسط هستی  | نظر بدهید
خانه